Paul Blanca oeuvre-overzicht op komst

Dit is nog eens goed nieuws. Een van de beste fotografen van Nederland wordt eindelijk geëerd met een overzicht van zijn werk in druk. Blanca was een beetje in de vergetelheid geraakt, maar Jaap Holzapffel richtte een stichting op en zorgde er mede voor dat zowel het oude als het nieuwe werk van Blanca weer in het zonnetje komt te staan. Dit is het persbericht dat ik vanochtend ontving:


Haarlem, zaterdag 29 juli 2017

Zesde persbericht van de Stichting “Paul Blanca Foundation”:

EERSTE FOTOBOEK PAUL BLANCA MET OEUVRE-OVERZICHT OP KOMST!

Nederlands belangrijkste, nog levende fotograaf PAUL BLANCA (1958) krijgt eindelijk zijn oeuvre-overzicht. Gelijk na de zomer verschijnt het eerste deel uit een serie van drie fotoboeken met bekend en onbekend werk van deze kunstenaar. Hierin onder andere de niets verhullende naaktreportage die BLANCA begin 2016 van zijn ernstig zieke moeder heeft gemaakt die kort daarna op 84-jarige leeftijd overleed. Laat de kijker zelf een oordeel vellen!

In het eerste deel van de fotoboekenreeks zullen ook een aantal naakt- en copulatiefoto’s uit de voormalige BLANCA-collectie van verzamelaar Max Hasfeld worden getoond. Desirée Dolron, wijlen Benno Premsela, Monique van de Ven, wijlen Peter Giele, Hans van Manen: het lijkt wel of niemand in de buurt van BLANCA’s fotocamera zijn of haar broek aan kon houden… Desirée Dolron heeft inmiddels via “de allerduurste advocaten van Nederland die voor mij werken” een kort geding in het vooruitzicht gesteld om de verschijning van de BLANCA-fotoboeken tegen te houden. Maar deze juridische poging zal niet slagen…
 
Al zou 
het voltallige advocatenteam van president Donald Trump morgen op de stoep staan: wat móet verschijnen, zál gewoon verschijnen!

BIJLAGE. DESIRÉE DOLRON DOOR PAUL BLANCA (1988)

Jaap Holtzapffel (55), voorzitter van de “Paul Blanca Foundation”.

Adama van Scheltemaplantsoen 16

2024KZ Haarlem

KvK-nummer Stichting “Paul Blanca Foundation”: 67223664

Published in

Your email address will not be published. Required fields are marked *